Húsvét Indonéziában??!!

Darmasiswa, Darmasiswa Scholarship, Egyéb, Indonesia

A húsvét talán az egyik legnagyobb keresztény ünnep, melyet minden keresztény országban ünnepelnek.

A húsvéti ünnepeket minden országban egy kicsit másképp ünnepelnek. Na de mi a helyzet egy muszlim többségű országban? A mai posztban ezt mesélem el neked, milyen is itt Szumátrán.

Mivel Szumátra határozottan muszlim többségű sziget, igaz vannak keresztények, de ebből sokat nem érzünk. Van templom, egy kicsi templom. De még egyszer sem láttam, hogy nyitva lenne, hiszen van olyan csoporttársam szeretett volna elmenni a templomba. Jelenleg a templomba járást nekik megnehezíti a korona vírus is.

Mivel már mondtam, hogy a keresztények száma itt igen elenyésző számban van jelen ezért mi nem ünnepeljük itt. Annak ellenére, hogy a csoport többsége ezt a vallást vallja, ketten azért vagyunk akiknek más a vallása.

Személy szerint a húsvét sosem tartozott a kedvenc ünnepeink közé. Nekem már nem az, amit kisebb koromban megszoktam. A locsolás már a pénzről szól, s nem arról, hogy szebbnél szebb tojásokkal gyarapítani a gyűjteményt.

Itt Nyugat-Szumátrán ez nekünk egy átlagos nap közé tartozik. A körülményekre való tekintettel idén jobb is, hogy nem igazán ünnepeljük meg. Egyedül a hétfői napon készítettünk ételt. Ebbe az is közrejátszott, hogy a Szlovák lánynak épp erre a napra esett a születésnapja. A menü Pörkölt volt rizzsel, paradicsom salátával, egy Új Guineai salátával és sütivel.

Hát így töltöttük a Húsvéti ünnepeket itt Indonéziában. Ha tetszik a bejegyzés ne felejts el feliratkozni a blogra, kedvelni a bejegyzést.

Salam,

Diána

Hozzászólás