Applikációk? Mégis melyiket?

Bali, Beasiswa Seni dan Budaya Indonesia, BSBI (Beasiswa Seni dan Budaya Indonesia) 2016, Darmasiswa, Darmasiswa Scholarship, Indonesia, Scholarship

A mai modern világban nap mint nap a kezünkben van az okostelefonunk. A legtöbb dologot már ezen intézünk, s szerves részei az életünknek.

Mivel ma már mindenki rendelkezik olyan telefonnal, mellyel tudja használni az internetet, legtöbb esetben mobilnetet. Így úgy döntöttem megosztok veled olyan applikációkat, melyekkel könnyebben lehet boldogulni az indonéz világban. Ezek az alkalmazások egytől-egyig ingyenesek.

Elsőként ami szerintem megkönnyítheti az életünket az a Google Fordító. Hiszen Indonézában nem igen beszélnek angolul, így sokkal egyszerűbb ha az egész mondandónkat lefordítatjuk ezzel. Talán gyorsabb is, mintha kézzel-lábbal mutogatnánk el amit szeretnénk.

Egy Magyar-Indonéz fordító is a rendelkezésünkre áll, bár egy kicsit hiányos a tudása. Előnyére válljon, hogy ennek ellenére igyekszik példamondatokat hozni minde egyes szóra, attól függetlenül, hogy le tudta fordítani az adott szót vagy sem.

Másodsorban előkerülnek azok az alkalmazások, melyek az utazást könnyítik meg. Ilyen például a traveloka, ahol többek között nemzetközi- és helyközi repülőjáratokra, vonatra tudsz jegyet venni. Sőt még szállást is lehet vele foglalni. Sok opciót felajánl az alkalmaz, ami szerintem még előnyösebbé teszi, így mindenképpen érdemes lehet beszerezni ezt is. Tapasztalatom még nincs az alkalmazással kapcsolatban, így nem tudom, mennyire könnyű használni vagy sem.

Ha csak szimplán szeretnénk a városon belül eljutni A-ból B-be, s nem szeretnénk Taxit használni, akik a külföldieknek kicsit húzósabb árat mondanak, így ekkor jön képbe a Gojek nevezetű aplikáció. Ezzel elég olcsón lehet motort vagy kocsit rendelni magunknak sofőrrel együtt. mi elég gyakran használtuk, amikor a piacon picit sokmindent vettünk, s egy négy személyes autó 16.000 rúpiáért vitt haza minket, ami nagyjából 320 forintnak felel meg.

De a motor általában némivel olcsóbb, mint az autó, így ha egyedül szeretnél utazni, érdemes ezt az opciót használni. A Gojek-en keresztül ételt is tudsz rendelni magadnak, bár szerintem sokkal jobban megéri, ha inkább elmegyünk érte. Az applikáción keresztül egy kicsit drágábbak az ételek. Egyébként te használtad már ezt az applikációt valaha, ha igen mi a véleményed róla?

A másik ilyen applikáció a Grab, ez Szumátrán annyira nem népszerű, mint a Gojek társa, de nem lehetetlen rendelni innen. Ez ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a Gojek, csak a név nem ugyan az. Az árak is ugyanazok mind a két alkalmazásban, így mindenki eldöntheti, melyiket szeretné használni. Én általában a Gojek-t szotam használni, mivel nálunk ez sokkal könnyebben elérhető volt, mint a Grab.

Ha csak utazni szeretnénk az országon belül, ezeket az alkalmazásokat javaslom, amik hasznosak lehetnek az ottlétünk során. S mindeki saját maga dönthet melyiket preferálja jobban. Ha utaztol, te milyen hasonló alkalmazást használsz szívesen, mind Európán belül, mind a világ bármely részén?? A komment szekcióban várom a véleményed.

Hozzászólás